Jurusan Pendidikan Bahasa Inggris Pacu Mahasiswa Menulis

Pada ‘White Day’ hari Kamis tanggal 14 Maret 2013, Program Studi Pendidikan Bahasa Inggris FKIP Unisma, jam 08.00 WIB – 11.30 WIB  menyelenggarakan Seminar International dengan tema “Profiling Professional EFL Teachers” dan “Writing for International Publication” di Gedung Seminar Oesman Mansoer .

Secara khusus Jurusan Pendidikan Bahasa Inggris mengundang pembicara dari Amerika yaitu Prof. Kim Norman, Ph.D dari California State University, Fullerton, Amerika, Zenia An, M.A guru di California dan Drs. H. Junaidi Mistar, M.Pd. Ph.D dari Unisma Indonesia. Seminar ini diadakan untuk memberikan pencerahan di bidang publikasi ilmiah di jurnal internasional dan mempersiapkan calon-calon guru professional dalam bidang pendidikan bahasa Inggris.

Peserta seminar berjumlah 300 orang yang terdiri dari mahasiswa, dosen dari dalam maupun luar negeri serta dosen STKIP/FKIP se Jawa Timur. Secara khusus Ketua Jurusan Pendidikan Bahasa Inggris FKIP Unisma, Hamiddin, S.Pd., M.Pd, menyampaikan bahwa tujuan seminar Internasional ini adalah untuk mendorong mahasiswa dan dosen untuk menulis di jurnal internasional serta bagaimana mempersiapkan mereka (mahasiswa) untuk menjadi guru yang professional di dunia pendidikan di komunitas masing-masing. Good Luck!

Berikut ini adalah ulasan singkat tentang Prof. Kim Norman, Ph.D yang diambil dari situs California State University (http://ed.fullerton.edu/edel/faculty/dr-kim-norman)

Kim Norman, Ph.D

Prof. Kim Norman, P.hD.

Kim Norman is an Associate Professor of Education at California State University, Fullerton. She began her career teaching elementary school students in multilingual urban and suburban settings. Currently, she equips elementary school teachers to teach children (K-8) how to communicate at high levels through reading and writing. Kim’s research interests include the development of teacher knowledge, language and literacy. Kim Norman joined the faculty in 1998 after receiving her Ph.D. from Stanford University in Language, Literacy and Culture. Her area of expertise is in teacher education, instructional methodology, and curriculum issues associated with literacy education. Her research interests include teacher knowledge, and the influence of language and literacy in the development of problem solving and communication. She has had articles published in national journals such as Teachers College Record and most recently contributed to Learning to Teach Reading: Setting the Research Agenda. She presents regularly at professional meetings including the American Educational Research Association, International Reading Association, and California Reading Association. Dr. Norman frequently teaches courses in Elementary Reading and Language Arts Methods and Educational Foundations as part of the Multiple Subject Credential Program. She also teaches Educational Research and the Study of Teaching in the Master’s Degree Program. She taught elementary school students in multilingual urban and suburban settings before entering higher education.

E-Mail: knorman@fullerton.edu

FOTO KEGIATAN